Kaihileikkaus

Silmän sisällä on linssi, joka tarkentaa silmän näkemän kuvan silmänpohjaan. Nuorella linssi on joustava ja kirkas, mutta vanhemmiten linssi kovenee ja alkaa lopulta samentua. Tällöin näkö huononee ja voi esiintyä myös häikäistymistä. Kehittynyttä harmaakaihea ei voi hoitaa lääkkein vaan ainoa hoitokeino on kaihileikkaus eli oman samentuneen linssin korvaaminen keinolinssillä.

Nykyinen kaihileikkaus on turvallinen ja kestää tavallisesti 15-30 minuuttia. Näkö alkaa korjaantua jo ensimmäisistä päivistä alkaen ja parhaan näöntarkkuuden saamiseksi silmälääkäri kirjoittaa uudet silmälasit noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Kaihen hoito on järkevintä ennenkuin linssi on vaikeasti kovettunut. Siten leikkauskin rasittaa silmää vähiten eikä kaihen sumentamasta näöstä tarvitse kärsiä vuosia.

Kaihileikkauksella voidaan myös korjata taittovirheitä. Valitsemalla sopivan vahvuinen keinolinssi voimme vähentää liki-, kauko- ja hajataitteisuutta. Osalla potilaista voidaan saavuttaa varsin hyvä kauko- ja lähinäkö ilman silmälasejakin ns. monitehoisilla keinolinsseillä.

Laserleikkaus

Turvallisesti eroon
silmälaseista.

 

Kaihileikkaus

Turvaa elämänlaatusi
kaihileikkauksella.

 

Vastaanotto

Milloin olet viimeksi
käynyt tarkistuttamassa
silmäsi?

Tervetuloa vastaanotolle!

 

Varaa Aika!